Skrevt d. 24.11-2022

Sådan plejer du din jack russel terrier

En jack russel terrier er en energisk og sød lille hunderace, som specielt aktive familier nyder rigtigt godt af at leve sammen med. Hvis du har eller tænker på at få en jack russel terrier, bør du følge disse råd om pleje af hunden.

Pleje Af Jack Russell Terrier

En jack russel terrier skal have masser af motion

En jack russel terrier er en energibombe. Den er avlet til jagt, og derfor har den et rigtigt stort behov for at bevæge sig.

Det er ideelt at have en stor indhegnet have, som jack russel terrieren kan løbe frit rundt i. Jagtinstinktet skaber et stort behov hos hunden for at gå på opdagelse. Derfor har den rigtigt meget gavn af at kunne løbe frit rundt.

Det er dog det mest forsvarlige at lade den løbe frit rundt i et indhegnet område, fordi jagtinstinktet gør den tilbøjelig til at strejfe omkring, hvis den får chancen.

Hvis du ikke har en indhegnet have, er det vigtigt at du stimulerer din jack russel terrier på anden vis. En oplagt måde at er give hunden snor på, og at gå en lang tur med den hver dag.

Din jack russel terrier vil også elske at komme en tur i hundeskov, hvor den kan løbe rundt uhæmmet og udforske området. Du vil sikkert blive overrasket over, hvor meget energi din hund har, og hvor hurtigt den faktisk kan løbe. Her er det ikke svært at se, at hunden er avlet til jagt.

Du kan selvfølgeligt også bruge hunden til jagt. Det er dybt stimulerende og sjovt for hunden. Den får bevæget sig, fanget et bytte og får lov at varetage en vigtigt funktion for dig.

Pas godt på din jack russel terriers pels

En jack russel terrier fælder utroligt meget, uanset om der er tale om den langhårede, korthårede eller ruhårede type. Derfor bør du børste hundens pels et par gange om ugen. Det er både meget behageligt for hunden, og sparer dig for at støvsuge mange gange om dagen for at fjerne hundens hår.

En børstning af hundens pels forbedrer også din hunds hygiejne, fordi der ofte kan ophobe sig rigtigt meget snavs i hundens pels. 

Hold øje med ørerne

En jack russel terrier er udsat når det kommer til infektioner i ørerne. Infektionerne kan være smertefulde og nogle gange farlige. Derfor er det vigtigt at tjekke din jack russel terriers ører mindst en gang om ugen.

Du bør kigge ind i hundens øregang, og tjekke om der er tegn på rødmen, sår eller pus. Hvis det er tilfældet, bør du tage din hund til dyrlægen snarest, så han eller hun kan diagnosticere problemet og finde en løsning på det.

Husk at klippe din jack russel terriers negle

Jack russel terriere er tilbøjelige til at få meget lange negle. Derfor er det vigtigt at sørge for at klippe dem, gerne en gang om ugen. Det er vigtigt, at du begynder at klippe din hunds negle, allerede fra den er hvalp. Hvis du venter, til den er voksen, vil blodkarrene i neglene være trukket så langt ud, at neglene ikke kan klippes særligt korte, uden det begynder at bløde, og det bliver smertefuldt for hunden.

Samtidig gør tidlige erfaringer med plejerutiner hos hunden, at den vænner sig til procedurerne, og trygt overgiver sig til dem, når de sker. Det kan gøre det meget lettere at pleje din jack russel terrier.

Plej Din Jack Russell Terrier Korrekt

Giv din hund en tandbørstning

En jack russel terrier nyder godt af en tandbørstning. Det forbedrer mundhygiejnen, og forbedrer hundens ånde, så det er behageligt for mennesker at være i nærheden af den. Samtidig mindsker det risikoen for infektioner i tandkødet, som igen formindsker risikoen for råd i tænderne.

Et sundt og smertefrit tandsæt er en vigtig forudsætning for hundens livskvalitet, fordi hunden bruger sin mund og sine tænder til rigtigt mange aktiviteter. Derfor er det meget vigtig at pleje tænderne.

Brug masser af tid med din jack russel terrier

En jack russel terrier er som udgangspunkt en ret egenrådig hund. Den har brug for meget socialisering for at blive lydig og tilpas i dit tilstedevær. Derfor er det vigtigt at bruge meget tid sammen med din jack russel terrier. Særligt når hunden er hvalp og gennemgår nogle formative udviklingstrin, kan du skabe rigtigt gode forudsætninger for at få en social og menneskeglad hund, ved at lægge mange timer sammen med den.

Du bør også altid have din jack russel terrier under opsyn, hvis den er sammen med andre små dyr eller børn. Hundens stærke jagtinstinkt betyder, at den kan se andre levende væsener som et bytte. Det kræver rigtigt meget opdragelse og i første omgang opsyn at sørge for, at din jack russel terrier ikke tager fejl af et andet levende væsen på denne måde.

Hvis du er klar på at bruge meget tid med din jack russel terrier, samt at give den masser af bevægelse og lidt hjælp til pleje af pels, negle og tænder, er racen en fantastisk kompagnon til en familie, et par eller singler.